Wie zijn wij?

Ester de Bruine.

Ruim 7 jaar geleden richtte ik de Loopbaanonderhoudsgroep op. Ik had daarvoor gewerkt als HR-professional, maar vooral langere tijd bij een grote consultant op HR vlak. Ik deed er veel ervaring op met assessments en trainingen en was manager van de businessunit GITP LEF! Daar heb ik veel geleerd, óók wat ik anders wilde doen. 

Kort samengevat wilde ik met mijn eigen organisatie graag:

goed loopbaanonderhoud gemakkelijker te maken voor professionals en werkgevers. Met overzichtelijke trajecten;  persoonlijk en respectvol, maar ook niet té voorzichtig. En niet onnodig zwaar of therapeutisch. Gewoon eigenlijk, zoals ik zelf behandeld wilde worden, als ik even geen antwoord had op vragen waarmee ik zat over mijzelf in mijn werk. 

Een ontwikkelassessment, maar dan volwassener.

Naast coachingstrajecten wilde ik ook een alternatief ontwikkelen voor een ontwikkelassessment. Ik zag de waarde ervan, maar vond dat het beter kon. Met veel meer gerichte reflectie op ervaringen van de deelnemer zelf. Met meer co-makership door samen de testresultaten te analyseren en door veel meer tijd te steken in de vertaalslag naar concrete stappen. Het moest gewoon veel praktischer en volwassener worden.

Ik help je graag de knoppen te vinden die jou verder helpen.

De afgelopen jaren heb ik veel workshops gegeven, individuele trajecten ontwikkeld, boeken en artikelen geschreven over het onderhoud op jezelf in werk. Ik ben er nog lang niet mee klaar, vooral omdat banen zich steeds sneller vernieuwen en onderhoud actueler dan ooit is. Voor werknemers die de regie willen houden en werkgevers die innovatief willen blijven én een goed werkgever willen zijn.

Met HR of management optimaal loopbaanonderhoud faciliteren.

Ik vind het nog iedere keer ontzettend leuk om in een individueel traject nieuwe knoppen te vinden waaraan je als medewerker kunt draaien: hoe je het fijner kunt hebben in je huidige werk, of om nieuwe perspectieven te ontdekken elders. En ik vind het mooi om samen met HR of management op zoek te gaan naar mogelijkheden om medewerkers te ondersteunen, en dat zo te doen dat ze er ook graag gebruik van maken.

Mijn CV zien?

Met elkaar

Het team bestaat verder uit: Jolanda, die zorgt voor alle organisatorische aspecten van de Loopbaanonderhoudsgroep, en uit een aantal vaste specialisten. Zoals Naomi, die als recruiter en expert social media mensen verder helpt hun mogelijkheden te verkennen en gevonden te worden . Via een kort intensief traject zorgt ze ervoor dat het LinkedIn.profiel van onze klanten recht doet aan wie ze zijn. Huub-Jan is als zeer ervaren trainer-acteur in staat mensen verder te helpen meer impact te hebben in hun nieuwe rol of in een sollicitatiegesprek de juiste indruk te kunnen maken. Ook heeft hij soms een rol als trainer-acteur in de workshops of geeft zelf workshops. 

Huub-Jan

Huub-Jan

Jolanda

Jolanda

Naomi

Naomi

Hoe groen is jouw gras