"Lekkere tegenhanger van al het 'volg je passie'-denken" (Johnston, bol.com)


Afbeelding Hoe groen is jouw gras?

Hoe groen is jouw gras?

Als je (soms) baalt van je baan

Ester de Bruine, Roderik Bender

Maar liefst 40% van alle werknemers verlangt regelmatig naar een andere baan. Maar je hoeft niet per se van baan te veranderen om een prettiger leven te hebben. Het is bovendien maar de vraag of je erop vooruit gaat in een nieuwe baan, want je neemt je eigen valkuilen mee en zult mogelijk toch weer gefrustreerd raken, maar over nét iets andere zaken. Hoe groen is jouw gras? helpt je om minder last te hebben van gedoe op je werk, waardoor je 's avonds weer energie over hebt voor andere zaken.

"Overzichtelijk en praktisch toepasbaar, Heldere boodschap!"

"Een praktisch, goed geschreven boek. Met mildheid en humor wordt je uitgedaagd om in de spiegel te kijken om te ontdekken dat door anders kijken, denken en handelen je huidige baan interessanter te maken is. Recensie o.a. Bol.com en Managementboek.

Afbeelding Loopbaanonderhoud

Loopbaanonderhoud

Voor zondagsrijders, wegpiraten en filevolk

Ester De Bruine Yolanda Buchel

In dit boek willen we je meenemen in een nieuwe manier van denken over loopbanen. Je verleiden om je eigen onderhoud effectief ter hand te nemen. En er zo voor te zorgen dat je op je best kunt zijn, zelfbewust en ontspannen, omdat je je mogelijkheden kent.

Eigenlijk noodzakelijk voor iedereen, dit boek. Met een heldere indeling, duidelijke voorbeelden en confronterende opdrachten en vragenlijsten. Recensie NRC.

Afbeelding Lef!

Lef!

Loopbaancoach voor vrouwen

Ester de Bruine, Yolanda Buchel

Over Lef! Loopbaancoach voor vrouwen. Dit pragmatische boek kreeg maar liefst 7 herdrukken en vormde de basis van vele workshops en seminars. Het geeft je tips om succeservaringen op te doen, belemmeringen aan te pakken en met gezond opportunisme aan de slag te gaan. Al wat ouder, maar denkpatronen waarmee je zelf aan de slag kunt, zijn niet echt veranderd.

Herkenbare situatieschetsen, komische tekeningen en een goede onderbouwing.
Eindelijk geen langdradig psychologisch gegraaf, maar zeer praktische tips om zicht te krijgen op je eigen belemmeringen en hoe deze te tackelen.
Niet alleen voor carrièretypes, maar voor iedereen die beter onvrouwelijk "nee" wil leren zeggen als de klus niet past bij de koers die je voor jezelf hebt uitgezet. Recensie NRC.