Wie zijn wij

Ester de Bruine.

Ruim 7 jaar geleden richtte ik de Loopbaanonderhoudsgroep op. Ik had daarvoor gewerkt als MD officer en HR-professional, maar vooral langere tijd bij een grote consultant op HR vlak. Ik heb daar veel assessments gedaan en trainingen gegeven en was manager van de businessunit GITP LEF!. Daar heb ik veel geleerd, voor een belangrijk deel ook wat ik anders wilde doen. Kort samengevat wilde ik graag:

  • Goed loopbaanonderhoud gemakkelijker te maken voor professionals en werkgevers. Om zo te helpen voorkomen wat ik zo vaak had gezien: dat medewerkers in een fuik belanden, waarbij ze wel weg willen, maar geen mogelijkheden voor zichzelf zien. Of al jaren niet op hun best zijn, omdat ze te voorzichtig zijn, uit angst hun baan te verliezen.
  • Een regelmatige update van waar je staat in je loopbaan en hoe te sturen promoten. Maar dan wel heel anders dan de ontwikkelassessments die ik kende. Veel meer aandacht voor reflectie, sparren en opvolging in de praktijk. Het moest gewoon veel praktischer en volwassener worden.

De afgelopen jaren heb ik veel workshops gegeven, individuele trajecten ontwikkeld, boeken en artikelen geschreven over het onderhoud op jezelf in werk. Ik ben er nog lang niet mee klaar, vooral omdat banen zich steeds sneller vernieuwen en onderhoud actueler dan ooit is. Voor werknemers die de regie willen houden en werkgevers die innovatief willen blijven én een goed werkgever willen zijn.

Ik vind het nog iedere keer ontzettend leuk om in een individueel traject nieuwe knoppen te vinden waaraan je als medewerker kunt draaien: hoe je het fijner kunt hebben in je huidige werk, of om nieuwe perspectieven te ontdekken elders. En ik vind het mooi om samen met HR of management op zoek te gaan naar mogelijkheden om medewerkers te ondersteunen, en dat zo te doen dat ze er ook graag gebruik van maken.

Mijn CV zien?

Met elkaar

Het team bestaat verder uit: Jolanda, die zorgt voor alle organisatorische aspecten van de Loopbaanonderhoudsgroep, en uit een aantal vaste specialisten. Zoals Naomi, die als recruiter en expert social media mensen verder helpt hun mogelijkheden te verkennen en gevonden te worden . Via een kort intensief traject zorgt ze ervoor dat het LinkedIn.profiel van onze klanten recht doet aan wie ze zijn. Huub-Jan is als zeer ervaren trainer-acteur in staat mensen verder te helpen meer impact te hebben in hun nieuwe rol of in een sollicitatiegesprek de juiste indruk te kunnen maken. Ook heeft hij soms een rol als trainer-acteur in de workshops of geeft zelf workshops. Tot slot Else, die al jaren coacht en vooral veel korte trajecten voor vrouwen in de advocatuur begeleidt, het zogenaamde Maternity coaching.

Else

Else

Huub-Jan

Huub-Jan

Jolanda

Jolanda

Naomi

Naomi

Ons streven
Ester startte in 2012 met de Loopbaanonderhoudsgroep met het doel om onderhoud op jezelf in je werk normaler en gemakkelijker te maken. Om te voorkomen dat medewerkers bij een reorganisatie geconfronteerd worden met hun eigen 'achterstallig onderhoud', en nauwelijks opties hebben. Of dat medewerkers langzaam in een fuik zwemmen, te weinig sturen op hun aantrekkelijkheid als product op de arbeidsmarkt. En zo inboeten op hun zelfvertrouwen en durf. Niet goed voor die medewerker, maar ook niet voor de werkgever.


Hoe groen is jouw gras